Grisen plejes

I virksomheden Hvidtfeldtgaard har vi nogle super dygtige og engagerede medarbejder, som hver dag sørger for at vores grise har det godt.

For os er det vigtigste, at grise har det godt. Når dyrene har det godt, er det både sjovere at gå på arbejde for medarbejderne, vores søer får flere smågrise, samt smågrisene er stærkere når de bliver født.

Vi har lavet en Pietrain grise som er meget efterspurgt.
Samlet sælger vi årligt godt 100.000 smågrise og 10.000 slagtesvin.

Når det kommer til resultater, er vi stolte over at ligge blandt toppen, for det betyder at vores grise har det godt.

Vi har elever, som er under oplæring af erfarne og dygtige landbrugsuddannede ansatte, som hver dag formår at lære fra sig, samtidig med at de holder et overblik, og sørger for vores grise er veltilpasse og ikke mangler noget.

Vi har en fodermester på hver ejendom. Der ud over har vi vores driftsleder Simon, som har et overordnet overblik over alle stalde.

Vi laver selv vores foder til grisene, så vi er sikker på kvaliteten af korn, vitaminer og mineraler er i top, samt vi kan justere strukturen af foderet, så det tilpasses de forskellige størrelser af grise, så de ikke får mave problemer.

Ud over godt kvalitets foder, får vores løsgåede drægtige søer hver dag halm eller hø, samt en majsgrød, der fremmer deres mælke produktion til smågrise, og samtidig sørger for de får ekstra væske.
Halm og hø får de via halmstrø-maskine. Ud over foderværdien i halm eller hø, er det også godt rodemateriel, så de har noget at arbejde med. Smågrisene har legetøj, i form at træpinde i rør de kan skubbe og løfte samt bolde. I vores stalde har vi overbrusning (for den uvidende er det lidt som i frugt/grønt afdelingen, så når det bliver varmt, eller de har brug for lidt støvbad så køre overbrusningen i perioder).