Dyrevelfærd

En af vores vigtigste værdier i vores værdigrundlag er dyrevelfærd – Vores dyr er kernen af Hvidtfeldtgaard.

Vores kalve leveres efter konceptet Dansk Kalv, hvilket betyder at der er en del ekstra krav og dyrevelfærds regler som vi lever op til. Så står du med en pakke kalvekød med 2 fine hjerter på, så kan det være fra os på Sydlangeland.

Glade sunde dyr betyder mindre medicin, de vokser hurtigere og for grisenes vedkommende betyder det flere smågrise. Der ud over giver det glade medarbejdere og i sidste ende, et produkt der bare smager bedre.

For os betyder dyrevelfærd glade, sunde og trivelige grise og kalve. Vi sikrer dyrevelfærden i vores stalde, ved dagligt at efterse hvert enkelt dyr, her observerer vi bl.a. adfærd og huld. Vi tjekker der er adgang til frisk vand, grisene skal bl.a. have rode-materiale (her bruger vi oftest halm eller legeredskaber), kalvene skal bl.a. have mulighed for pelspleje i form af koste de kan klø sig op af. Kalvene for nyt dejligt halm og hø/wrap hver dag, fra de kommer ind ved os, og til de køre afsted til slagteriet. Ved fodringstiderne tjekker vi alle kommer op og spiser, og generelt er friske.

Vi har hele tiden søer der er drægtige. De scannes for at se hvordan det går, og der er søer der farer, hvor vi er inde og agerer jordemødre og giveren hånd med, hvis der opstår komplikationer.

Men dyrevelfærd er så meget mere, bl.a. foder af gode råvarer med den rette struktur. Dyrevelfærd er transport af grise uden stress, fagligt dygtige medarbejdere med en respektfuld tilgang over for dyrene samt månedligt gennemgang af stalde med svinefaglig dyrlæge.